‘Türkiye’yle ticaret hacminde hedefimiz 10 milyar dolara ulaşmak’

Türkiye ve Libya Arasında Yeni İşbirliği Anlaşmaları Masaya Yatırıldı

Ticaret ve Ekonomi Bakanı Muhammed Huveyc, Türkiye’nin Libya Büyükelçisi Kerem Bolat’ın Libya’daki temaslarını ve yapılan görüşmeleri değerlendirdi. Bolat ile gerçekleşen görüşmelerin, Türkiye ve Libya arasında uzun vadeli işbirliği için yeni bir model oluşturmayı hedeflediğini belirten Huveyc, “Görüşmenin sonucunda önceki anlaşmaları uluslararası ekonomik gelişmelere uygun hale getirme konusunda anlaştık” dedi.

Huveyc, Bolat ve Libya Merkez Bankası Başkanı Naci İsa ile yapılan toplantıda, “eski projelerin hayata geçirilmesi, Türk şirketlerinin faaliyetlerine geri dönmesi ve banka teminatlarının çözümü” konularında anlaştıklarını ve ortak ekonomik komite oluşturduklarını paylaştı.

Ticaret Hacminin Artırılması Hedefleniyor

Huveyc, Türkiye ve Libya arasındaki ticaret hacminin artırılmasının ele alındığını ve mevcut ticaret hacminin yaklaşık 3,7 milyar dolara ulaştığını belirtti. Huveyc, Başbakan Dibeybe ile gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ticaret hacminin 10 milyar dolara ulaşması hedeflerinin olduğunu ifade etti.

Huveyc, iki ülke işadamları arasında yaşanan sorunların çözümü için çalışmaların devam ettiğini ve ticaret işlemlerinin kolaylaştırılmasını istediklerini belirtti.

2020’de İmzalanan Anlaşmanın Etkinleştirilmesi İçin Komite Oluşturuldu

Bakan Huveyc, Türk müteahhitlerin sorunlarını çözüme kavuşturmayı amaçlayan 2020’deki anlaşmanın hayata geçirilmesi için özel bir komite kurulduğunu bildirdi. Bu komitenin, Libya Başbakanı’nın talimatları doğrultusunda çalışmalarına başladığını vurgulayan Huveyc, özellikle ödenmemiş borçlar ve askıya alınan projelerin çözümü için çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

Vergi ve Serbest Ticaret Bölgesi Konuları Masaya Yatırıldı

Huveyc, iki ülke arasında vergilerin ortadan kaldırılmasını hedeflediklerini ve serbest ticaret bölgesi kurulması konusunda anlaştıklarını belirtti. Ayrıca, Libya’nın stratejik konumuna vurgu yaparak, Türk sanayi ve ticaret ürünlerinin Afrika ülkelerine taşınması için de çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Ticaret Bakanı Bolat’ın Libya ziyareti kapsamında Başbakan Dibeybe ile gerçekleştirdiği görüşmenin önemine değinen Huveyc, Türkiye ve Libya arasındaki işbirliğinin gelişmesi adına atılan adımların devam edeceğini belirtti.

Related Posts

Avrupa’daki elektrik kesintisine ne sebep oldu?

İber Yarımadası’nda milyonları elektriksiz bırakan kesintinin nedeni hâlâ tartışılıyor. Yenilenebilir enerjiyle çalışan sistemin ani voltaj düşüşüne karşı dirençsiz kaldığı iddia edilirken, uzmanlar güneş enerjisinin sistemden kendi isteğiyle değil, müdahaleyle çıkarıldığını savunuyor. Elektrik dengesini sarsan bu olay, “yenilenebilir enerjiye geçişte sistem hazır mıydı?” sorusunu gündeme taşıdı.

Borsada operasyon etkisi: Yatay başladı

Borsa İstanbul’da manipülatif hareketler yaptığı tespit edilen 15 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından BIST 100 endeksi güne yatay seyirle 9.225,29 puandan başladı.

Deprem sonrası indirim yapana teşvik

Hepsiburada, 23 Nisan’da İstanbul çevresinde yaşanan depremin ardından talep gören ürünlerde fiyat artışı yapan mağazaları tespit ederek ilgili ürünleri satışa kapattığını açıkladı.

Avrupa’da 60 milyon kişiyi karanlıkta bırakan elektrik kesintisi tedirginlik yarattı: Türkiye için alarm zili

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, Türkiye’nin aynı sistemin parçası olduğunu ve benzer durumların yaşanabileceğini açıkladı. Ne sanayi ne vatandaş bu krize hazır.

Bakan Kurum: 2 bin 928 binanın az hasarlı olduğunu tespit ettik

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum “2 bin 928 binanın az hasarlı olduğunu tespit ettik.” dedi.

Ekonomistler Şimşek’in konuşmalarını değerlendirdi: “Norveç düzeyinde olduğumuzu anladım”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in canlı yayında ekonomiye dair yaptığı açıklamalar ekonomistler tarafından nasıl karşılandı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir